A nőknek kétszer annyi pozitív visszajelzés kell, mint a férfiaknak – A szex is pozitív visszajelzés!

Mi, nők bonyolult lények vagyunk. Teljesen másképp működünk, mint a férfiak. A testünk is és az agyunk is. Egy kapcsolatban pedig ez az utóbbi különbség az, ami a legnagyobb szakadékot okozhatja. Őrült általánosítás, hogy a férfiak mindig csak a szexre gondolnak, és nekik mindig minden körülmények között megy a szex, folyton csak azt akarják. Ez nem igaz, a nők is lehetnek ilyenek, ahogy a férfiak is lehetnek tartózkodók, nem ezen bukik el egy kapcsolat.

Az agyunk különbözik, ez mindennek az alapja

Nem a szexuális vágy különbségei és nem is a kommunikációs problémák jelenthetik egy kapcsolatban a legnagyobb problémát. A hormonokban rejlik a magyarázat. Az agyunkban ugyanis hormonok termelődnek, amelyek másképp kapnak teret a férfiagyban és máshogy a nőiben.

A bal agyféltekénk az ún. férfi félteke. Azért hívják így, mert ez a félteke domináns a férfiak nagy részénél. Ebben a féltekében dopamin termelődik. Ez egy olyan anyag, amelytől szenvedélyesnek, motiváltnak érezzük magunkat. Ez akkor jelenik meg, amikor valami olyasmi történik, vagy olyasmit csinálunk, ami elégedetté tesz, ettől pedig szenvedélyessé válunk. Mivel ez egy nagyon kellemes érzés, kell neked. A dopaminszint magától is képes emelkedni.

A jobb agyfélteke ezzel szemben az érzelmes és bonyolultabb oldal. Ez a női félteke. Ez a félteke felel a kreativitásért, az érzelmeink kimutatásának képességéért. Ebben az agyféltekében termelődik a szerotonin, vagy ahogy mindenki ismeri, a boldogsághormon. Ez a hormon nem tud magától emelkedni, szükség van hozzá arra, hogy pozitív külső megerősítéseket, visszajelzéseket kapjunk. Amint a szerotonin szintje emelkedni kezd, a dopamin is vele együtt emelkedik majd.

Ez azt jelenti, hogy az elismerések jó érzést keltenek bennünk a hormonoknak köszönhetően. A szerelmed is képes arra, hogy emelje a szerotoninszinted…

A szex a nőknek nagyon kell… kétszer annyira

A férfiak agyában 50%-kal több szerotoninreceptor van, mint a női agyban. Ez azt jelenti, hogy a nőknek pont 50%-kal több elismerésre, pozitív megerősítésre, kedvességre, szeretetre, szerelemre és szexre van szükségük, mint a férfiaknak. Ha ez nincs, akkor a szerotonin szintje és persze a dopamin is csökkenni kezd. A rendszeres szexuális élet tehát hozzásegít ahhoz, hogy sok-sok pozitív visszajelzést kapjunk. Ha szeretve érezzük magunkat, akkor egyre jobban akarjuk és szükségünk is van a szexre. szükségünk van a szerotonin-okozta érzésre.

 

Ligeti Anna