Kérdések a szexről - Íme, a top 10

Az, hogy vajon hány kalóriát égetünk el szex közben, mindig is foglalkoztatta az embereket. A 2023-as évben ez volt az egyik leggyakrabban feltett kérdés az internetes keresőkben. Lássuk a 10 legérdekesebb szexszel kapcsolatos kérdést, ami megmozgatta a fiatalokat!

Az internetes keresés a mindennapjaink része. Mindent itt keresünk és sok mindent itt is tanulunk meg. Segítségül hívjuk, ha gond adódik a tanulással, vagy nyelvi nehézségekkel küzdünk. Akkor is működik, ha csak hirtelen eszünkbe jut valami, amit azonnal tudni szeretnénk. A mai fiatal generációk már ebbe nőttek bele, számukra nagyon furcsa elképzelni, milyen volt az élet az internet előtt. Fel sem fogják, hogy a könyvtárat arra is használtuk, hogy ott gyűjtsük be a másnapi beadandóhoz az összes anyagot. Az internet kora előtt más világ volt, a mostani kissé felgyorsult, de ugyanolyan érdekes, sőt!

Az biztos, hogy az internet sosem látott mértékben könnyíti meg az életünket, hiszen olyasmiknek is utánanézhetünk, amikről nem igazán szeretnénk senkivel élőben beszélgetni, mert a téma túlságosan sikamlós, kínos.

Azért csak vigyázz!

Az internet tényleg egy óriási tudásbázis, azonban neked magadnak kell tudni szelektálni az információk közül. Sajnos nagyon sok olyan infóval találkozhatsz, amit jobb nem elhinni. A szexualitással kapcsolatban például jobban teszed, ha beszélsz egy nőgyógyásszal, a szüleiddel, vagy akár egy tanároddal, akiben megbízol. Persze a neten is rá lehet találni hiteles oldalakra, amelyek olyan információkat, olyan tudásanyagot vonultatnak fel, amelyet bátran használhatsz.

Lássuk a 10 legnépszerűbb, 2023-ban keresett kérdést, amely a szexualitással kapcsolatos!

1.) Mi az a speed bump?

A legtöbben erre a kérdésre kerestek, ami egy igen népszerű reality shownak köszönhető az Egyesült Államokban. Az egyik sztár emlegette ezt a kifejezést mint kedvenc szexpozícióját. A kutyapózhoz hasonló pózra rengetegen kerestek rá, tudni akarták, mi ebben a jó. A speed bump közben az alul lévő a csípője alá tesz egy párnát, arra fekszik rá, majd így történik meg az aktus.

2.) Lehet-e baj abból, ha várandósan szexelünk?

Nem lehet baj akkor, ha az orvosod is rámondja az áment a dologra. Akkor azonban, ha a nőgyógyászod valamiért megálljt parancsol a szex terén, nem szabad próbálkozni, kísérletezgetni. Ha a terhességgel minden rendben, nem kell aggódnod a szex miatt sem.

3.) Mit jelent a szexpozitivitás?

Az egyik legfontosabb dologról van szó, ami a szexualitást jó irányba tereli. A lényege az, hogy nyíltan és őszintén, magabiztosan tudjunk a szexről beszélni. Magyarországon még mindig sok mindent tabuként kezelünk, köztük a szexet is, pedig ez sehova sem vezet. A szexpozitivitás segít abban, hogy a saját szexualitásodat el tudd fogadni, elégedett legyél.

4.) Miért alakulhat ki vérzés szex után?

Az, hogy a szexuális együttlét közben vagy utána vérzel, egészen egyszerű oka is lehet, nem kell megijedned. Legtöbbször hüvelyszárazság vagy a sérült hámsejtek sora az ok. Előfordulhat azonban, hogy fertőzés vagy szexuális úton terjedő betegség áll a háttérben, így ha fájdalom is társul a vérzés mellé, érdemes egy orvost felkeresned.

5.) Hány randi kell, mielőtt lefekszünk egymással?

Erre a kérdésre azért az internet sem tud kielégítő választ adni, hiszen mindenkinél máshol vannak a határok. Vannak, akik már az első randin szeretnének lefeküdni a partnerükkel, mások sokkal hosszabb ideig várnak. Ez teljesen egyéni dolog.

6.) Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Egészen érdekes, hogy a nők kevesebb kalóriát égetnek egy szexuális aktus során, mint a férfiak. A férfiak 100-at, a nők 30-cal kevesebbet.

7.) Mikor lehet újra szexelni egy vetélés után?

Testi és lelki szempontból is különbözőek vagyunk. Mindenkinél máskor jön el az a pont, amikor készen áll arra, hogy újra belevesse magát a testi örömökbe. A vetélés lelkileg is és testileg is megterhelő dolog, így figyelni kell magunkra, hogy mikor jöhet el újra az idő. Az orvosi álláspont az, hogy a vetélés után 2-3 héttel már nem lehet semmi baj.

8.) Mi az az anális szex?

Az anális szex nem egyszerű téma, az biztos. Sokak számára egyáltalán nem elfogadható a végbélnyílásba való behatolás, mások imádják, és szeretnek vele kísérletezgetni.

9.)  Mi az oka annak, ha nem vágyunk a szexre?

Ez a kérdés főleg nők esetében volt lényeges téma. Az, ha valakinek alacsony a libidója, nem kellemes dolog, és sokféle oka lehet. Mentális és egészségügyi problémák sora állhat a szenvedély útjába, így érdemes felkeresni egy orvost, ha problémáid vannak.

10.) Hogyan szexelnek a halak?

Igen, ez a kérdés is foglalkoztatta tavaly az internet népét. A halak külső megtermékenyítéssel szaporodnak. A nőstény hal lerakja az ikráit, amit a hím megtermékenyít.

 

Ligeti Anna

 

Forrás: https://nypost.com/2023/12/28/lifestyle/googles-reveals-shocking-2023-most-asked-sex-question/