Élet a merevedési zavarok után – 3 nő mesélt hogyan segített a párjának; 2. rész

Az erekciós problémák, a merevedés zavarai nemcsak a szexuális életet, hanem a férfiak önbecsülését is rombolják. Sajnos azonban gyakori és valós problémáról van szó, ami miatt a párkapcsolatban élő nők sokszor érzik magukat hibásnak. Azonban a megromlott szexuális élet javítható, a merevedési zavar csapdájából van kiút. Három nő mesélte el, hogyan segített a párjának.

1.   Laura

A párom hipochonder. Viccesen hangzik, de nem az. Sajnos ez a probléma kihat a szexuális életünkre is. Egyetlenegy merevedési problémából indult ki az egész, azaz egyszer nem sikerült, ami mindenkivel előfordul. Ő ezután az eset után úgy már azt gondolta, hogy valószínűleg gyógyíthatatlan betegsége van. Urológushoz nem akart elmenni, mondván, úgysem tud segíteni, mert ez más területhez tartozik. Folyton azt hajtogatta, hogy biztos daganata van, a prosztatája is beteg. Már kezdett az őrületbe kergetni, mert a folyamatos aggódás és stressz újabb és újabb kudarcos együttlétekhez vezetett. Egyre többször volt merevedési gond a szeretkezéseink alatt, ami viszont már engem is zavarni kezdett. Persze, hogy magamban is kerestem a hibát. Elhatároztam, hogy meggyőzöm arról, hogy addig nem tudhatja, mi a pontos probléma, ameddig nem megy orvoshoz. Jó hosszú ideig tartott ugyan, de sikerült rávennem, hogy jelentkezzen be egy urológushoz. Amikor végzett a vizsgálaton, mosollyal az arcán jött ki. Kiderült, hogy semmilyen szervi problémája nincs, a gond lelki eredetű. Az orvosa ajánlott is egy pszichológust, aki ezzel is foglalkozik. Már a második alkalom után sokkal jobb volt a szeretkezés, minden olyan intenzív lett, és a párom sem volt többé szomorú.

2.   Dóra

Nem vagyok már olyan fiatal, 50 éves vagyok, a férjem pedig hat évvel idősebb nálam. Sajnos két éve kapott egy szívinfarktust, amely igen negatív hatással volt az életünkre mind lelkileg, mind az egészségünket tekintve. Ő nagyon nehezen gyógyult fel, én pedig betegre aggódtam magam miatta. Közel egy év kellett ahhoz, hogy az infarktus után visszatérjünk a házaséletünkhöz, a szexualitáshoz. Sajnos azonban nem minden működik ugyanúgy, ahogy azelőtt. A férjem sokszor „kudarcot vall”, ahogy ő szokta mondani. Az esetek nagy százalékában nem sikerül a behatolás, mert nem elég merev a pénisze. Ez persze nemcsak lelkileg teszi teljesen tönkre, hanem a férfiassága is csorbul. Azt találtam ki, hogy kicsit megváltoztatom az eddig jól működő, ám rutinná vált szeretkezéseket. Új pózokat próbálunk ki, sőt olyan helyen is csináltuk mostanában, ahol ezelőtt el sem tudtuk volna képzelni. Ez az egész segít, úgy érzem, mert az izgalom és az újdonság varázsa jó hatással van a férjemre. Egyre többször sikerül együtt eljutnunk a csúcsra, ami boldogságot csempész a mindennapjainkba.

3.   Angéla

Két szakítás, egy válás és sok-sok csalódás után találtunk egymásra a szerelmemmel. Tökéletesen indult a kapcsolatunk minden téren. Azonban úgy két év elteltével alábbhagyott a szenvedély, és a szürke hétköznapok kezdték felemészteni az egészet. Kezdtük mindketten rosszul érezni magunkat a kapcsolatban, és nehezen tudtunk felülemelkedni már egészen apró problémákon is. Amikor a páromnak gondjai lettek a merevedésével, az már csak a pontot tette fel az i-re. Fogalmam sem volt, hogy mit tegyek, hogyan vészeljük át ezt az egészet. Komoly krízisként éltem meg, hogy ismét problémás kapcsolatban kell élnem, de nem hibáztattam őt. Ez az egész kettőnk hibája volt. Tudom, hogy én sem adtam bele mindent, és azt is tudom, hogy ez rajta is múlt. Azt hiszem, megfelelő kommunikációval mindketten javíthatunk a dolgon, és még visszatalálhatunk egymáshoz. Lassan haladunk, de az a szerencse, hogy mindketten akarjuk, együtt szeretnénk lenni, és ebben egészen biztosak vagyunk.

 

Komáromi Csenge