A Richter tovább terjeszkedne Latin-Amerikában

A Richter további négy latin-amerikai országban terjeszkedne tovább - nyilatkozta a Reutersnek hétfőn Bogsch Erik, a cég vezérigazgatója.

A Richter tovább terjeszkedne Latin-AmerikábanA Richter Gedeon Nyrt. a térségben nemrég akvizíciókkal terjeszkedett Mexikóban és Brazíliában. Bogsch Erik azt mondta: "a Richter tovább kívánja növelni jelenlétét Latin-Amerikában, ami akár vegyesvállalati formában is megvalósulhat, és erről jelenleg is folynak tárgyalások".

A Richter vezetője nem kívánta megnevezni, hogy cége mely latin-amerikai országokban akar megjelenni, de azt jelezte, hogy reményei szerint az ügyletek az idei év első félében létrejöhetnek.A térségben fontos szerepet szán a Richter a jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére kifejlesztett Esmya nevű gyógyszerének, amelyből 2018-tól, vagy 2019-től évi 20-30 millió euró értékben adna el. Az Esmya eladásából származó múlt évi összes bevételt 15 millió euróra várják.

A Richter tovább terjeszkedne Latin-AmerikábanBogsch Erik szólt még a Richter és a Forest Laboratories közös fejlesztésű, cariprazine nevű gyógyszeréről, amelynek törzskönyvezéséhez novemberben további információkat kért be az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA). A vezérigazgató azt mondta: "az FDA-illetékesekkel történő megbeszélés után derül ki, hogy kellenek-e újabb klinikai vizsgálatok". Hozzátette, hogy az amerikai illetékes hatóság az üggyel kapcsolatban megfogalmazott levelében mindenesetre elismerte a gyógyszer hatásosságát, ami a legfontosabb.